Voi että, tosta Vesikoirien tottiksesta alkaa tulla jo viikon kohokohta! Niin mukavaa siellä on touhuilla ja selvästi huomaa, että Mörkökin tykkää - ja miksei tykkäisi, kun saa nameja ja kehuja ja lelun kanssa leikkiä!

Tänään vähän kertailtiin. Oli ihan tosi vähän koiria paikalla, 5 kpl, joten jaettiin kahteen ryhmään 2 + 3, me oltiin siinä kolmen koiran ryhmässä. Ensin tehtiin perusasento (en tiennyt edes mitä se tarkottaa, mutta se on siis se "sivulle"). Mörkö ei vielä osaa sitä käskyä, mutta seuraa käsiohjausta ja kuulemma juuri oikeaan paikkaan ja ihan kiinni jalkaan. Sitten tehtiin luoksetulon loppuasento ("liki") ja jälleen Mörkö tuli ihan kiinni istumaan, kuulemma oikein tiiviisti. Välillä se vaan namia hamutessaan nosti etutassut ilmaan, jolloin pitää olla tarkkana, ettei palkkaa silloin ja tule "orava-asentoa". Mutta siis hyvin meni sekin.

Sitten harjoiteltiin uutta juttua, maahanmenoa liikkeestä. Meillä on jo arkikäytössä käsky "maahan", joten tähän liikkeestä maahanmenoon alan käyttää käskyä "jää". Sitä harjoiteltiin niin, että käveltiin koira sivulla ja sitten laitettiin nami sen etutassujen väliin, jolloin koira niiasi ja lopuksi laittoi pepunkin alas -> palkkaus. Mörkö hoksasi taas tosi nopeasti, mitä piti tehdä. Pitää kotona harjoitella paljon ja liittää sitten jossain välissä sitä käskysanaakin mukaan.

Lopuksi oli taas mun kauhu: pitkä luoksetulo. Lelu esiin ja pinkomaan, juoksin tosi kauas. Tällä kertaa Mörkö intoutui oikein haukkumaan ja kääntyessäni näin sen rimpuilevan siellä, joten odotin sen rauhoittuvan ja sitten huusin "liki". Se pinkoi taas tuhatta ja sataa, unohdin itse asiassa siinä jännityksessäni huutaa "vapaa", Mörkön jarrut ei ihan toimineet ja se vetäisi ohi, mutta palasi kyllä tuota pikaa takaisin lelupalkkionsa luo eikä lähtenyt haahuilemaan. Eli oikein hyvä suoritus. Kohta alkaa tulla jo vähän luottamusta noiden luoksetulojenkin kanssa, kun ne nyt tuolla tuntuvat onnistuvan niin hyvin. Mutta ei ihan vielä, sen verran noita pelleilyjäkin on katseltu ;)