Viime keskiviikkona vesikoirille järjestettiin joukkonäytteenotto Hannes Lohen geenitutkimusta varten -> www.koirangeenit.fi

Tähän tietysti osallistuimme ja Mörkökin kävi antamassa verinäytteen. Näyte annettiin erään kerrostalon kerhohuoneessa, jossa oli sillä hetkellä pari muutakin koiraa, paljon eläinlääkisopiskelijoita ja verta vähän siellä sun täällä, kun yksi veriputkilo oli kaatunut. Mörkö tuli huoneeseen hirveällä innolla (kuten aina), mutta rauhoittuikin yllättävästi, istui ja tapitti mua vähän hämmentyneen näköisenä kuin "mamma, ootko sä nyt VARMA, että me ollaan ihan oikeassa paikassa..?!"

Otin Mörkön turvallisen tiukkaan otteeseen niin, että se istui polvieni välissä ja käteni oli pujotettu rinnan alta pitäen kuonoa poissa tieltä, toinen käteni piti kyynärpäätä, ettei se saanut nykäistyä tassua taaksepäin. Vähän kävi mielessä, että saa nähdä kuinka käy, mutta Mörkö yllätti täysin! Se oli IHAN rauhallinen, ei hötkyillyt suuntaan eikä toiseen, vaikka vapiseva neula tuikkasi sen pientä tassua ja verta vuodatettiin. Siinä se kökötti koko sen ajan kuin pitikin ihan kaikessa rauhassa! Toisia koiria tuli ja meni meidän takaa, Antton piti niitä loitolla Mörköstä, etteivät ihan iholle sentään päässeet.

Näytteenoton jälkeenkään Mörkö ei ollut moksiskaan, se on kyllä tosi reipas poika! :)