Nyt on kyllä käynyt niin hassusti, että päivittämiset on jäänyt väliin aika pitkäksi aikaa.. mutta jospa nyt sitten taas yritettäisiin :)

Mörköliini on siis nyt jo 1 v 9 kk! Uskomatonta, niin se aika vaan menee eikä meinaa. Kesällä oltiin mökkeilemässä Ylöjärven tienoilla. Meillä oli ihan "oma" järvi, lähimmät naapurit olisivat olleet järven toisella puolella, mutta siellä siis ei ollut samaan aikaan ketään. Mörkö sai tietysti juoksennella koko viikon vapaana, kaivella kuoppia, uida, veneillä jne., löysipä aivan ihanan aarteenkin jostakin ties mistä, nimittäin kalanraadon. Sitä se sitten onnessaan kanniskeli pitkin pihaa :) Oli muuten todella väsynyt koira kotiin viemisiksi sen viikon jälkeen..

2070615.jpg

2070622.jpg

2070627.jpg

2070635.jpg

Nyt ollaan aloitettu HSKP:n TOKO1-kurssi, joka kestää 6 kertaa ja tapahtuu kaikeksi onneksi sisätiloissa. Tuolla ulkona pimeydessä kun olisi aika vaikea edes koko koiraa nähdä klo 16 eteenpäin. Vesikoirien tokoiluja (paitsi siis sellaisia vapaamuotoisia) ei ole nyt tänä syksynä ollutkaan eikä Pömpeli-Puikolla siis juurikaan yhteistreeniä muiden koirien kanssa, joten etukäteen jännäsin vähän kuinka pitkin seiniä tuo yksi siellä riekkuisi innostuksissaan. Hämmästys oli suuri (VALTAVA!), Mörkö yllätti mamman ihan täysin käyttäytymällä todella mallikelpoisesti. Tokihan se välillä katseli muita koiria ja vähän pyrki moikkaamaankin, mutta ei se ollut ollenkaan sellaista sekoilua sen kanssa kuin Myllypuron pommarissa oli toisinaan. Se teki kaiken pyydetyn hienosti keskittyen mutta erittäin innostuneesti sekä silminnähden nauttien, ja osasi myös rauhoittua, kun aina liikkeiden vaihtuessa ensin pidettiin pieni rauhoittumis-silittelyhetki. Luoksetulot taas stressasivat mammaa kovasti, kun kuitenkin samassa hallissa oli Mörkön lisäksi varmaankin 20 muuta koiraa, vilskettä ja menoa, mutta siinäkin se pieni poika tuli häntätupsu hulmuten suoraan luokse. Eli erittäin tyytyväinen olin viime kertaan (joka oli siis myös ensimmäinen kerta), saa nähdä mitä seuraavalla kerralla tapahtuu. Siellä oli muuten yllättäen toinenkin portugeesi, mutta se oli eri ryhmässä kuin me, niin en päässyt vielä haastattelemaan sen omistajaa. Mutta hauskaa nähdä muitakin portugeeseja, kun eipä niitä hirveästi näy noin niinkuin ilman vesikoiratreffejä. Ja itse asiassa sielläkään me ei yleensä koskaan onnistuta olemaan samaan aikaan toisten portugeesien kanssa.