Mä luulin kirjoittaneeni jo viime viikolla alkaneesta Toko2-kurssista, mutta näköjään en. Eli nyt siis päästiin seuraavalle HSKP:n kurssille, joka kestää yhteensä 6 kertaa.

Viime viikolla oli vähän pettynyt tuntiin. Sisähallissa oli aivan liikaa koiria, tuntui ettei ole yhtään tilaa eikä ohjaaja myöskään ehdi tunnin aikana kunnolla käydä kaikkia läpi. Harjoiteltiinkin lähinnä noutamisen alkeita sen tunnin aikana. Me ei oltu Mörkön kanssa noutokapulaan vielä tutustuttukaan. Ohjaaja neuvoi harjoittelemaan kapulaan tutustumista ottamalla koiran päästä kunnolla kiinni, avaamalla leuat, työntämällä kapulan sisään ja pitämällä leukoja kiinni niin, ettei koira pääse sylkäisemään kapulaa ulos. Noh.. kokeilin sitä Mörkön kanssa muutaman kerran, mutta ymmärrettävästi se oli Mörkön mielestä hyyyyyvin vastenmielistä. Sen parin kerran jälkeen se ei halunnut edes katsoa koko kapulaa! Mulle on tärkeää, että Mörkön mielestä se touhuaminen pysyy kivana ja hauskana, ja silloin se itsekin työskentelee innostuneesti. Niinpä en sitten lähtenyt tuolle linjalle ollenkaan, ettei siitä tule sille mitenkään epämiellyttävä asia. Tein silloin vaan niin, että nostin kapulan Mörkön nenän eteen ja palkkasin aina, kun se itse otti sen suuhunsa.

Tänään eri ohjaajan kanssa jatkettiin kapulaharjoituksia ja silloin kokeilin sitä, että heitän kapulan metrin päähän ja yksinkertaisesti pyydän sitä tuomaan sen mulle. Tätähän me ollaan kotona tehty jo pitkään milloin milläkin tavaroilla, joten Mörkö hyvin nopeasti hoksasi, mitä sen piti tehdä, ja siitä se lähti sujumaan. Nyt sitten vaan treenaamaan sitä lisää pikkuhiljaa vaikeuttaen :)

Tänään harjoiteltiin myös nopeita maahanmenoja, paikallaan makuuta sekä liikkeestä seisomista. Hyvin meni, Möymöylle tuttuja juttuja. Tällä kerralla oli vähemmän koiria, joten oli muutenkin kivempi treenata. Mörkö oli myös epätavallisen rauhallisella tuulella - johtuu todennäköisesti eilisestä pitkästä ulkoilusta, kun se sai monta tuntia riehua koirakavereiden kanssa puistossa. Kokeilin myös uusia treeninameja: kananpaloja! Mörkö on ihan hulluna kanaan, se jopa tuntee sanan "kanaa" ja heti havahtuu katsomaan, että miten ihmeessä sitä saisi. Tänään oli aivan I-H-A-N-A ruskea portugeesivauva seuraamassa treenejä! Oli ihan pakko käydä moikkaamassa :)