Nyt on sitten ensimmäinen tunti agilityä takana ja oli MAHTAVAA!!!!!

Meidän ryhmässä koirakkoja on 10 (tänään paikalla vain 8) ja vain kaksi aloittelijaa, me ja eräs villakoira. Kouluttajia oli kaksi ja me aloittelijat saatiin toinen kokonaan itsellemme ja paljon harjoitusaikaa.

Aloitettiin putkesta. Ensin se laitettiin ihan lyhyeksi, mä menin putken toiseen päähän kutsumaan Mörköä ja kouluttaja piti sitä hihnasta. No, Mörköhän tuli into piukeana iiiiiihanaa tunnelia pitkin! Mitä enemmän putkea pidennettiin, sitä enemmän Mörkön innostus kasvoi.

Sitten mentiin harjoittelemaan rengasta. Siitäkin Mörkö osasi heti hypätä, kun vain osoitin mistä mennään läpi. Renkaan ympärille oli ilmeisesti tippunut paljon nameja, koska Mörkö keskittyi hyvin pitkälti maan nuuskimiseen ja namien imuroimiseen.... :/ Mutta hyppi kuitenkin joka kerta kun rengasta osoittelin.

Sitten siirryttiin puomeille. Se oli Mörkön mielestä ihan pala kakkua. Jätin Mörkön istumaan kahden esteen taakse ja pyysin luokse, ja sieltä se loikki korvat lerpattaen :D Ihana höpönassu! Kouluttaja kysyi, että pysyisikö se ilman hihnaa hanskassa ja mä aloin tapani mukaan änkyttämään, että "no en mä nyt oikeen tiedä, ei se nyt kauheen kauas varmaan menis, mut tää on kuitenkin ihan uus paikka ja uus tilanne, et en mä nyt ihan varma oo...." HÖH! Eihän se mihinkään edes ollut lähdössä, kun suoraan mun luokse innoissaan hakemaan kehuja ja nameja ja palkkiolelua :D Niinpä pidin sitä irti siinä ja harjoiteltiin hyppyjä, kun se toinen aloittelija oli puomilla. Muuria se ensin vähän ihmetteli, mutta pomppasi sitten ilman vauhtia aivan järkyttävän loikan siitä yli. Seuraava kerta menikin sitten paremmin, kun oli jo hoksannut, mitä ihmettä siinä pitikään tehdä.

Sitten me päästiin puomille. Kun lähestyttiin puomia, Mörkö alkoi kiihdyttää innoissaan vauhtia eikä sille edes tarvinnut näyttää, minne ollaan menossa, vaan se itse kiipesi jälleen into piukeana sinne ja alas. Alastulossa meidän pitää harjoitella kontaktille pysähtymistä, ettei se opi hyppäämään kiireissään ennen aikojaan alas. Tokalla kerralla se jotain häselsi ja pudota mätkähti siitä loppumatkasta alas (ei korkealta onneksi), mutta eipä se menoa haitannut. Yhtä innolla se meni taas seuraavan kerran yrittämään :D Ja joka ikinen kerta, kun ohitettiin puomi, se oli kovasti menossa kiipeilemään.

Välillä tietysti lepäiltiin ja käytiin juomassa. Mörkö näki toisten koirien pääsevän A-esteelle ja se jo vinkui ja kiskoi sinne päin, halusi itsekin päästä. No, päästiin sitten kokeilemaan sitäkin. Oli siinä pitelemistä, kun Mörkö tiesi tasan tarkkaan mihin se haluaa mennä! Siinä se taas kiipesi ihan oma-aloitteisesti kuin orava A-esteen ylös ja alas, alastulossa ihan lopussa taas jarruteltiin namin avulla, kun on muuten niin vauhdikasta menoa.

Siis kuka on käynyt jo tutustumassa agilityesteisiin mun koiran kanssa?! En minä ainakaan :D