Meillä alkoi tällä viikolla rallytoko-kurssi, jota olinkin innolla odotellut jo pitkään. Vähän piti miettiä, että kumman koiran kanssa sinne menisin.. Mörkön kanssa pääsisin itse huomattavasti helpommalla, kun se osaa jo niin paljon valmiiksi ja sitä on sen vuoksi helppo opettaa ja ohjata.  Mutta Mörköllä on jo agility ja Jedikin tarvitsee oman harrastuksen ja kunnon aivojumppaa niille herneillensä. Kyllä siitäkin sitten ajallaan tulee varmasti Mörkön tavoin helppo, kun on pohjatyö tehty ja panostettu.

Niinpä Jedi pääsi tunnille ja yllätti erittäin positiivisesti. Se jaksoi hienosti keskittyä, piti hyvin kontaktia ja oli innokas. Meillä oli helppoja juttuja tietysti ensimmäisellä tunnilla ja uutta opittavaa Jedille tuli lähinnä eteen istuminen. Sitä ollaankin treenattu tässä viikon aikana ja nyt se sujuukin jo hienosti.

Jedin kasvattaja kysyi meidän kiinnostusta osallistua kimppakuvaukseen Mevetissä ja eipä olisi parempaan aikaan tulla, koska olin etsiskellyt kimppakuvauksia jo jonkin aikaa. Tänään sitten käytiinkin ja oli aivan hirveä jännitys päällä, koska Jedihän on jo pienenä hurjapäänä tehnyt kaikenlaisia loikkia korkeilta kinoksilta maahan ja leikkinyt vähän rajumpiakin leikkejä Mörkön kanssa. Mutta huokaus ja helpotus, Mevetin eläinlääkäri Per Axelson arvioi, että lonkat on A ja kyynärät 0! Kyllä tuli hyvä mieli :) Enkä ole ilmeisesti (raaka)ruokinnallakaan onnistunut onneksi sen rakennetta pilaamaan. Silmät oli muuten ok, mutta sillä oli distichiasis eli joitakin ylimääräisiä karvoja luomessa sekä oikeassa silmässä retinan dysplasia eli jonkinlainen vekki (1 kpl) verkkokalvolla. Kumpikaan ei kuulemma haittaa mitään, ne ylimääräiset karvatkin ovat hyvin pehmeitä ja tarvittaessa ne voi poistattaa. Eli hyvä hyvä hyvä hyvä!

Nyt vaan odotellaan, että tuo pikkumies heräisi kunnolla :)