Eilen alkoi Jedillä pentukurssi numero 3, tällä kertaa Ertin (meidän agilityseura) järjestämänä. Jempula on jo melkein 9 kk, mutta kurssi olikin tarkoitettu alle 1-vuotiaille, joten sovittiin hyvin mukaan. Vähän etukäteen jännitti, että miten se Jedi siellä suostuu käyttäytymään, kun kaiken maailman hajut kiinnostavat jo kovasti, toisten koirien seurasta puhumattakaan.

Kurssilla oli yhteensä 7 pentua, 3 pienen rodun edustajaa ja 4 isoa. Niinpä meillä oli hyvin pieni treeniryhmä, kun toinen kouluttaja otti isot ja toinen pienet. Ensin Jedi innostui toisista pentusista hirmuisesti ja yritti kiskoa niiden luokse. Mutta sitten se rauhoittui ja käyttäytyi oikein mallikelpoisesti treenien ajan. Treenailtiin katsekontaktia, istumista, maahanmenoa ja sivulletuloa. Muuten meni hienosti, mutta maahanmenossa Jedi tarjosi aluksi aina "kuolemista". Siinä sitä sitten oltaisiin tokokisoissa, kun Jedi kaatuisi kyljelleen kun pitäisi mennä liikkeestä maahan. Tai olisi ehkäpä paikallaanmakuussa kyljellään? Juu. Se muutenkin on erittäin lonkka-asennossa makuultaan, ihan kierossa koko koira. Kouluttaja arveli, että tilanne saattaa muuttua sitten, kun Jedi kasvaa ja lantio vähän levenee.

Tosi kivat treenit oli, ihanan paljon TILAA treenata! Kun oli vaan neljä pentua, oli helppo pysyä riittävän kaukana niistä niin, että keskittyminen säilyy hyvänä (tosin yksi pentu pääsi irti ja juoksi haistelemaan Jedin häntää, mutta Jedi oli niin keskittynyt silloin nakertamaan maksanpalaa irti mamman sormista, ettei onneksi huomannut mitään). Harjoiteltiin myös ohittamista pujottelemalla koirakoiden välistä. Paljon leikittiin ja herkuteltiin nameilla (tai siis toinen meistä..)! Jempula olikin aikamoinen raato sitten kotona.. rankkaa puuhaa tuo tokoilu ;)