Mörkö on vasta tänä syksynä alkanut hypätä maxi-esteitä. Kentällä ei korkeammista esteistä tullutkaan mitään ongelmaa, mutta halliin siirryttäessä se alkoi yllättäen kiertämään esteitä.. erityisesti ensimmäistä. Se saattoi mennä kyllä ihan esteen eteen ja nykiä hyppäämisasennossa, mutta ei silti millään halunnut hypätä. Vauhtiin päästyään hyppäsi joitain esteitä, mutta varsinkin ensimmäinen este oli ihan ylitsepääsemätön. Mä jo huolestuin, että onkohan sillä selkä kipeä tai jotain, mutta ei se kyllä yhtään kipeältä mistään vaikuttanut. Ostin sille Back on track -loimen, jota se on nyt pitänyt agilitypäivänä ennen ja jälkeen agilityn sekä lämmittelyn aikana.

Viime kerralla kun otin lämmittelyn jälkeen loimen pois ennen radalle menoa, se villiintyi aivan totaalisesti. Se tuijotti lautasen kokoisilla nappisilmillään suoraan silmiin, vikisi ja kurlutti ja päästeli mitä ihmeellisimpiä ääniä. Radalla se ei kiertänyt yhtään estettä, mutta piti aivan mieletöntä hepulipörinää ja haukahtelikin välillä. Se oli niiiiiin innoissaan :D Se kyllä tykkää agilitystä ihan hirveästi, mamman muru :)

Tänään mentiin Jedin kanssa pentukurssin jatkotunneille, jotka pidettiin Ertin agilitykentällä. Meidän lisäksi ei muita pentuja tullutkaan, joten käytin heti tilaisuuden hyväkseni ja pyysin, että kokeillaan vähän agilityä Jempulan kanssa. Se sai hyppiä matalia esteitä ja mennä putkia. Vaikka esteet olivat matalia, se ei ihan heti hoksannut hypätä yli, vaan yritti mönkiä alta. Ja liukkaasti se kyllä mönkikin, mutta kun sitä nyt ei siinä ihan haettu.... Putket meni kyllä tosi hyvin! Suorien lisäksi tehtiin U:n ja S:n muotoisia ja niistä mentiin ihan yhtä reippaasti. Kuitenkin parasta treeniä oli vapaana oleminen, kun häiriöksi tuli kouluttajan oma koira myös treenaamaan agilityä. Jedi tietysti juoksi kielloista huolimatta moikkaamaan toista koiraa, mutta kouluttajapa oli opettanut koiransa karkottamaan tunkeilijan käskystä. Niinpä se sovitusti karkotti tottelematonta Jediä niin, että karvat pöllysivät. Kolmisen kertaa Jedi jaksoi yrittää sen luokse, mutta kun aina tuli äkkilähtö, niin se ilmeisesti huomasi, että mamman luona onkin paljon kivempaa. Hyvä hyvä!